Võileivakurgid tšilliga
Väga mõnusad väikese tšilliga krõmpsud kurgid. Vali võimalikult väikesed kurgid ja hoia kindlasti ennem ca tunnike jääkülmas vees :). Kurgid võid lõigata kas sektoriteks või pikuti viiludeks.
Koostisosad
1.5 kg Kurk
4 tk Küüslauguküüs
75 g Tillioks
1 tk Punane tšillikaun
MARINAAD
1 l Vesi
0.5 dl Äädikas 30%
3 spl Suhkur
2 spl Sool
1 spl Sinepiseemned
Valmistamine
3 liitrit
1 Pese kurgid ja lõika pikuti õhukesteks viiludeks. Koori küüslauguküüned ja lõika pikuti pooleks. Viiluta tšillipipar.
2. Lao kurgiviilud ettevalmistatud purkidesse vaheldumisi tilli, küüslaugu ja tšilliviiludega.
3. Kuumuta vesi keemiseni ja lisa maitseained. Keeda paar minutit ja vala kuumalt kurkidele.
4. Sule purgid kohe. Sobib süüa juba paari päeva pärast.
Hoidis säilib jahedas kuni 2 kuud. Kui tahad kurke kauem säilitada, siis peaks purke pastöriseerima.
Kommentaarid
Postita kommentaar