Bataadifriikad
Minu teine katsetus päädis sellega, et sain ise ca 5 friikat. Reno lihtsalt sõi kõik ära :).
Arvesta 1 keskmine bataat sööja kohta.
Vaja läheb:
bataat
oliiviõli
maisi - või kartuli tärklist
soola (võib lisada ka cayenni või kaneeli, või mis iganes maitse meeldib - mulle meeldib lihtsalt soolaga).
Soojenda ahi 240 kraadini.
Lõika bataadist enam - vähem ühesuurused tükid (ca 0,8-1 cm). Pane kaussi ja sega läbi soola, oliiviõli (ca 1,5 spl) ja tärklisega (ca 0,5 spl).
Laota pannile ühe kihina ja nii, et jääks bataadi vahele natukene ruumi. 1 bataat ongi selleks paras kogus.
Küpsevad ahjus ca 30 min - vahepeal keera ümber.
Kui kartulid on õrnalt pruunikad (äärtest natukene tumedamad), ongi valmis.
Juurde sobivad erinevad kastmed. Mulle meeldib tšillimajoneesiga.
Väga hea variant on restoran Ülos pakutav - bataadifriikad kimchi ja röstsibula majoneesiga :).
Arvesta 1 keskmine bataat sööja kohta.
Vaja läheb:
bataat
oliiviõli
maisi - või kartuli tärklist
soola (võib lisada ka cayenni või kaneeli, või mis iganes maitse meeldib - mulle meeldib lihtsalt soolaga).
Soojenda ahi 240 kraadini.
Lõika bataadist enam - vähem ühesuurused tükid (ca 0,8-1 cm). Pane kaussi ja sega läbi soola, oliiviõli (ca 1,5 spl) ja tärklisega (ca 0,5 spl).
Laota pannile ühe kihina ja nii, et jääks bataadi vahele natukene ruumi. 1 bataat ongi selleks paras kogus.
Küpsevad ahjus ca 30 min - vahepeal keera ümber.
Kui kartulid on õrnalt pruunikad (äärtest natukene tumedamad), ongi valmis.
Juurde sobivad erinevad kastmed. Mulle meeldib tšillimajoneesiga.
Väga hea variant on restoran Ülos pakutav - bataadifriikad kimchi ja röstsibula majoneesiga :).
Kommentaarid
Postita kommentaar