Aasiapärane kanasalat

Taaskord olen inspireeritud Jamiest. Kapis olevatest jääkidest valmis salat millest arvatavasti jään sõltuvusse.


Vaja läheb:

ahjukana ülejäägid (olid minul, kuid võib kasutada sea - või lambaliha või siis nt kana kintsuliha)
1 pesa riisinuudleid
1 suurem porgand
salatilehti (mina kasutasin Rooma salatit kuna oli poolik pakk, sobib ka nt jääsalat või little gem)
pöidlasuurune jupp ingverit
2 küünt küüslauku
tšillit
3 spl sojakastet
2 spl punaseveini äädikat
1 spl seesamiõli
seesamiseemneid
vedelat mett

Kalla riisinuudlid üle keeva veega ja lase seista 15 min.
Pruunista kana pannil, lisa natukene vedelat mett ja seesamiseemned. Kui kõik kenasti pruunistunud, võta pannilt.

Sega kausis (kuhu serveerid) riivitud ingver, küüslauk ja tšilli (tšillit lisa maitse järgi), soja, punaseveiniäädikas ja seesamiõli. Maitse. Kui tunned millesti puudust, lisa.

Kurna nuudlid ja sega kastmele juurde. Haki salat, tõmba koorimisnoaga porgandist mõnusad laastud ning sega nuudlitega. Peale pane seesamiga pruunistatud kana.

Väga mõnus kooslus kus on sees erinevad maitsed - soolast, magusat, vürtsikat.






Kommentaarid

Popid toidud