Seeneikra ehk mõnus leiva - või saiakate
Juba mõned aastad on mul lemmik hoidistamise raamatuks Age Viimsalu "Sahver". Iga kord leian sealt midagi põnevat.
Seekord sattusin vaimustusse seeneikrast. Tõsiselt mõnus.
Natukene mugandatud variant.
3 keskmist sibulat
4-5 küüslaugu küünt
peotäis hakitud tilli
2 loorberi lehte
1 tl soola (ja pipart kui soovite)
1 t äädikat
õli praadimiseks
Kuumuta sibul ja küüslauk, lisa võiga õrnalt praetud seened. Maitsesta soolaga, lisa loorber, kuumuta õrnalt läbi. Lisa äädikas ja till. Võta loorberilehed välja ja purusta saumikseriga, mitte väga peeneks.
Võid ka läbi hakklihamasina lasta.
Naudi röstitud leiva või saiaga.
Säilita külmkapis. Kui soovid pikemalt säilitada, steriliseeri 30 min.
Seekord sattusin vaimustusse seeneikrast. Tõsiselt mõnus.
Natukene mugandatud variant.
Vaja läheb:
300 gr praetud või kupatatud seeni (mina tegin lehterkukeseentest, kuid sobivad ka kõik teised seenesordid)3 keskmist sibulat
4-5 küüslaugu küünt
peotäis hakitud tilli
2 loorberi lehte
1 tl soola (ja pipart kui soovite)
1 t äädikat
õli praadimiseks
Kuumuta sibul ja küüslauk, lisa võiga õrnalt praetud seened. Maitsesta soolaga, lisa loorber, kuumuta õrnalt läbi. Lisa äädikas ja till. Võta loorberilehed välja ja purusta saumikseriga, mitte väga peeneks.
Võid ka läbi hakklihamasina lasta.
Naudi röstitud leiva või saiaga.
Säilita külmkapis. Kui soovid pikemalt säilitada, steriliseeri 30 min.
Kommentaarid
Postita kommentaar