Ingveri ja apelsiniga porgandisupp


Esmapilgul igavana tunduv supp on tõsiselt mõnus ja soojendav supp, mis minu menüüs läheb kindlasti kordamisele.

Vaja läheb:
porgandit (7 suurt)
ingverit pöidla suurune tükk (võib ka rohkem kui armastad ingverit)
1 sibul
2 küüslauku
1 apelsin
puljongit
maitsestamata jogurtit
tüümiani
soola

Hauta hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks, lisa ribastatud või riivitud ingver. Koori ja tükelda porgandid ratasteks ning lisa potti. Kalla peale meelepärane puljong (mina kasutasin köögivilja, umbes paari cm jagu rohkem porganditest), poole apelsini mahl ning keeda vaiksel tulel niikaua kui porgand pehme.
Seejärel püreesta, pigista peale ülejäänud apelsini mahl ning maitsesta soola ja tüümianiga.
Lisa peale sorts maitsestamata jogurtit.
Supile võib ka lisada lõppjärgus toorjuustu või sulajuustu mis teeb supi veel kreemisemaks.

Serveeri mõnusa lameleivaga. Imehea!

Lameleivaks võta pooleks jahu ja maitsestamata jogurtit (250 + 250 gr), lisa natukene küpsetuspulbit, sõtku kokku ning lase külmkapis ca pool tundi puhata toidukile sees.
Vooli väikesed pallid ning rulli lamedaks (kasuta jahu rullimisel) ning prae pannil vähese võiga mõlemalt poolt pruunikaks.
Pilt sai tehtud ennem kui jõudsin jogurtit peale lisada :)


Kommentaarid

Popid toidud