Sitsiiliapärane kanapada
Oli järjekordne vihmane ilm ning mõtted läksid ahjuroogade peale. Kuhjasin hunniku kokaraamatuid voodi kõrvale ja kukkusin inspiratsiooni ammutama.
Tulemus allpool:
4 kanakintsuliha tükki (nahata, kondita)
2 pakki purustatud tomateid
5-6 päikesekuivatatud tomatit
küüslauku (mina panin 4 korralikku küünt)
1 tšillikaun (seemnetega)
1 suurem sibul
valget veini ca 1 dl (kui pole, pane sorts valgeveiniäädikat)
meelepäraseid ürte (prantsuse ürdisegu nt)
soola
pipart
pruuni suhkrut
riisi
Kuumuta pannil sibul, küüslauk, tšilli. Lisa tükeldatud kana. Pruunista natukene. Lisa päikesekuivatatud tomatid, vein. Seejärel tomatid ja ürdid, maitseained. Tomatiroogadele lisan alati ka natukene suhkrut.
Tõsta ahju podisema ca 180 - 200 kraadi juures ca 40. minutiks.
Samal ajal keeda riis. Sobib hästi basmati nt (1 osa riisi, 2 osa vett).
Pajaroas võid kasutada ka meelepäraseid köögivilju (seeni, lillkapsast, porgandit).
Kommentaarid
Postita kommentaar