Kiire kanamaksapasteet
Jah, kiire ja äärmiselt lihtne pasteet - minu absoluutne lemmik leiva peal.
500 grammine karp jahutatud broilerimaksa
2-3 suuremat porgandit
1 suur või 2 väiksemat punast sibulat
50 gr võid
punast veini või veiniäädikat suts (ca 50 ml)
natukene sula - või toorjuustu
soola, pipart
õli praadimiseks
Keeda porgandid (võid juba eelmisel päeval keeta ja lõika pisemaks/pooleks, et kiiremini läheks). Prae sibul klaasjaks, lisa keedetud ja riivitud porgand. Tõsta kõrvale. Puhasta maks kelmetest (mina vahepeal ei tee seda :)) ja prae kõrgel kuumusel õli ja või segus (või ainult õlis). Ole ettevaatlik, võib pritsida (aitab ehk köögipaberiga maksa kuivaks patsutamine). Poole praadimise peal lisa vein või veiniäädikas ja prae/kuumuta edasi. Kui maks on seest veel õrnalt roosa, on ta valmis. Tõsta porgandile ja sibulale seltsiks. Lisa juurde või ja juust, soola ja pipart ja mikserda saumikseriga omale meelepäraseks massiks (kui meeldib tükilisem pasteet, siis vähem).
Antud kogusest saab ca 1 liiter pasteeti.
Vaja läheb:
500 grammine karp jahutatud broilerimaksa
2-3 suuremat porgandit
1 suur või 2 väiksemat punast sibulat
50 gr võid
punast veini või veiniäädikat suts (ca 50 ml)
natukene sula - või toorjuustu
soola, pipart
õli praadimiseks
Keeda porgandid (võid juba eelmisel päeval keeta ja lõika pisemaks/pooleks, et kiiremini läheks). Prae sibul klaasjaks, lisa keedetud ja riivitud porgand. Tõsta kõrvale. Puhasta maks kelmetest (mina vahepeal ei tee seda :)) ja prae kõrgel kuumusel õli ja või segus (või ainult õlis). Ole ettevaatlik, võib pritsida (aitab ehk köögipaberiga maksa kuivaks patsutamine). Poole praadimise peal lisa vein või veiniäädikas ja prae/kuumuta edasi. Kui maks on seest veel õrnalt roosa, on ta valmis. Tõsta porgandile ja sibulale seltsiks. Lisa juurde või ja juust, soola ja pipart ja mikserda saumikseriga omale meelepäraseks massiks (kui meeldib tükilisem pasteet, siis vähem).
Antud kogusest saab ca 1 liiter pasteeti.
See pasteet on eriti hea koos röstitud paprika viiluga ;)
VastaKustuta