Tšillikaste - tuli ja võitis

Minu lemmik kokk Dominika tuli külla, kaasas väike purk tšillikastet. Oeh, see oli nii hea.
Tegin järgi.




Vaja läheb:


ca 1 kg tomateid
3 punast paprikat
5 tšillipipart (ostsin Rimist)
küüslauku (pool suurest)
sibulat (1 keskmine)
fariinisuhkrut
punase veini äädikat
soola

Rösti ahjus paprikad kõrgel kuumusel (poolita, võta välja seemned ja pane plaadile lõikepind allpool). Paprika on valmis kui nahk on tõmbunud mustaks. Pane kaussi ja tõmba toidukile peale. Lase natukene jahtuda ja koori nahk (tuleb väga kenasti maha).

Koori vajadusel tomatid (mina ei koorinud kuna olid pisikesed tomatid, lõikusin hästi väikseks) ja pane potti, lisa röstitud paprika, hakitud sibul, küüslauk ja tšilli (seemnetega).
Lase podiseda ca 0.5 h. Lisa 250 gr fariinisuhkrut, 1 spl soola, ja ca 2 dl punase veini äädikat. Lase veel podiseda umbes 25 min. Püreesta saumiksriga ja maitse. Lisa vastavalt soovile kas veel soola, suhkrut või äädikat. Lase veel natukene podiseda ja vala steriliseeritud purkidesse.
Säilita jahedas ja avatud purk tarvita ära kahe nädala jooksul.

PS kui kaste on jahtunud, tšilli maitse nõrgeneb.


Sobib liha juurde, pizza peale, kitsejuustu salatisse ja ka iga poole mujale :).


Sain sellise koguse purke

Kommentaarid

Popid toidud