Tomatimoos pisku paprika ja tšilliga

Juba aastaid teen tomatihooajal tomatimoosi.
Iga kord tuleb see natukene erinev, kuid alati maitsev (kuna ma ei armasta väga koostisosi kaaaluda ja vahepeal panen ühte või teist asja natukene rohkem või vähem).
Sobib väga hästi juustude juurde, eriti mõnus on kitsejuustu salatis.

Vaja läheb:

1 kg küpseid tomateid
2 paprikat
1 tšilli (seemnetega)
2 spl ingverit (riivitud või tükeldatud)
3-4 küüslauguküünt
törts punast veini või punaseveini äädikat
2 spl kalakastet
400 gr moosisuhkrut

Tükelda tomatid, paprika (eemalda seemned) ja tšilli (jäta seemned sisse), ingver ja küüslauk, vala suuremasse potti ja lase podiseda umbes 0,5 h.
Vahepeal steriliseeri purgid ja kaaned (mina teen seda alati nõudepesumasinas) - kuivata hoolega.
Kui tomati - paprika - tšillisegu on pehmenenud, lisa ülejäänud komponendid. Keeda ca 10 min (kui kasutad moosisuhkrut). Purusta saumikseriga ning soovi korral lase segu läbi sõela (kui ei soovi ühtegi tükikest (võivad jääda mõned tomatikoore tükid)).
Lase veel korraks keema ning vala purkidesse ja kaaneta kiirelt.
Pikemaajaliseks säilitamiseks kuumuta purke 15-20 minutit 80 kraadises veel või ahjus (mina teen ahjus).


Kommentaarid

Popid toidud