Tatrapannkoogid
Minu armastus tatrapannkookide vastu sai alguse siis, kui ema ühel mõnusal laupäevahommikul neid tervele perele küpsetas - mina olin vaimustuses. Ja nagu ikka minu vaimustustega, tegin ja sõin neid üpris tihti ning seejärel kadus isu tükiks ajaks.
Nüüd on see tagasi.
Panen kirja ka lihtsa tegemise võimaluse (saab ka keeruliselt, kuid see on minu kärsitu iseloomu jaoks liiga keeruline).
Vaja läheb:
1 muna
1 spl maitsestamata jogurtit (Kreeka)
umbes veerand klaasi keefiri
1 kuhjaga spl tatrajahu (seda tavalist, mitte toortatra)
soola
natukene soodat või küpsetuspulbrit
praadimiseks meelepärast õli (sutsuke võid ka, see teeb alati kõik heaks)
Klopi muna lahti, lisa maitsestamata jogurt, jahu soodaga, sega korralikult ja seejärel keefir ja sool. Keefiri lisa just nii paju, et jääks mõnus mass ehk mitte liiga vedel ja liiga paks (keeruline eks :)).
Prae pätsikesi pannil keskmisel kuumusel kuni ääred on mõnusalt pruunid ja krõbedad.
Hapukoore ja soolaga parimad.
Väga mõnus saab ka kui pakkuda pannkooke meelepärase kala ja avokaado tar- tariga. Lihtsalt nämm :).
Küpseta pannkooke täpselt nii palju kui ära sööd - seistes ei ole enam nii head. Küll aga seisab taigen hästi külmkapis (päeva) ja tilga keefiri lisamisel saab edukalt jälle uued pannakad teha :).
Kommentaarid
Postita kommentaar