Suvikõrvitsa lasanje
Suvikõrvitsauputus päädis sellega, et sai tehtud imemaitsev suvikõrvitsa lasanje.
Või õigemini vormiroog kuna lasanjeks nimetatakse kihilist pastarooga, siin aga pastat pole :).
Vaja läheb:
- 1 keskmise suurusega suvikõrvits
- 1 purk purustatud tomatit või meelepärast tomatikastet (tomati hooajal kindlasti kasutada värskeid tomateid)
- maitse järgi meelepäraseid maitseaineid (soola, natukene ka suhkrut, küüslauku, tüümiani, basiilikut - mina riivisin lisaks ka muskaatpähklit).
- kaks supilusikat sula - või toorjuustu (Merevaik nt)
- riivjuustu
Kuumuta potis tomatikaste või värsked tomatid (värke tomati puhul varu natukene aega). Lase madalal kuumusel natukene podiseda, lisa meelepärased maitseained ja kõige lõpuks sula- või toorjuust. Kuumuta niikaua kui juust on sulanud.
Tõmba koorimisnoaga mõnusad õhukesed viilud suvikõrvitsast.
Nüüd lao kihiti suvikõrvitsaviilud ja tomatikaste - nii mitu kihti kui ise soovid. Minul tuleb tavaliselt kolm kihti (keskmise suurusega ahjuvormis). Lõpuks lisa peale meelepärane riivjuust (mulle maitseb väga kitsejuustuga).
Kuumuta ahi 200 kraadini ja pista vorm ahju.
Valmis on siis, kui juust on mõnusalt pruunikas.







Kommentaarid
Postita kommentaar