Pizza - mu lemmik


Kui küsitakse, mis on mu lemmik toit, siis vastan kõhklemata, et pizza (nisujahu ja juust ei saa ju halb olla maitsemeelele - küll kõigele muule, aga sellest hetkel ei räägi :)).



Puhkusel olles (mina, õde ja ema - selline kooslus oli sel aastal) tuli järjekordne isu pizza järele - no sellise õige itaalia pizza järele. Mõeldud, tehtud. Õde otsis välja itaaliakeelse retsepti (!) ja hakkasime pihta. Aega tuleb varuda, kuid tulemus oli seda väärt.

Vaja läheb:
 

500gr 00 jahu (kõige peenemat jahu) (meie lisasime sellest 200gr Graham jahu)
300ml toatemperatuuril vett
35gr oliiviõli (extra virgin)
10gr soola
5gr pärmi
Lahusta pärm käesoojas vees. Sega suures kausis omavahel jahud  ja lisa sool. Lisa jahule pärmi/vee segu ja sõtku ühtlaseks taignaks. Seejärel lisa oliiviõli.
Aseta tainas jahusele lauale ja sõtku niikaua kuni tekib ilus, ühtlane sile pall.
Tõsta taigna pall kaussi ja kata toidukilega, lase umbes 2 tundi kerkida (parim toatemperatuur 26-28 kraadi vahel).
Võta kerkinud tainas kausist  ja jaga kaheks osaks.
Veereta nendest omakorda kaks palli ja pane need ahjuplaadile, kata uuesti kilega ja lase uuesti tundi kerkida.
Võta paras kogus tainast ja rulli taigen meelepäraselt õhukeseks. Taigen on väga hästi vormitav kätega. Õde tegi seda nagu päris pizzakohas õhus :).
Lisa meelepärane kate.
Mina lisasin oma tehtud tomatikastest (tomat, küüslaul, basiilik, sool), oliive, mozzarellat (mis oli meil ka ise tehtud :)), natukene sinihallitusjuustu ja tomatit. Teised lisasid veel sinki.
Küpseta 200-250 kraadi juures ca 10 min või kui pizza on mõnusalt krõbe.
Peale lisasin veel lahke peoga rucolat.

NB sellest kogusest saime pizzat teha mitu päeva :).





Kommentaarid

Popid toidud