Kurgid adžika kastmes

Ema saatis kurke ja tomateid. Mida siis seekord teha? Silma jäi Facebooki grupis "Kodused hoidised" postitus "kurgiviilud adžika kastmes".
Tegin ära ja sai hea. Natukene kohendasin, nagu ikka, vastavalt oma kapi sisule ja maitsemeelele.



Lisan originaalretsepti "Koduste hoidiste" lehelt ja oma tegemise kommentaarid kõrvale.

Vaja läheb:

2 kg keskmise suurusega avamaa kurke (oli 1 kg)
2 kg tomateid (minul ca 1.2 kg)
7 keskmise suurusega punast paprikat (oli ainult 2 :))
150 gr küüslauku (oli ca 80 gr)
2 teravat punast tšillipipart (panin ühe)
2 sl soola 
250 gr suhkrut (panin ca 100 gr)
150 ml toiduõli (panin ca 100 ml)
80 gr 9% - list äädikat (pnin 2 spl 30%-list)

Leotasin kurke paar tundi külmas vees, et nad jääksid hoidisesse krõmpsumad. Samal ajal purustasin köögikombainis eraldi nii tomatid kui paprikad, tšillid ja küüslaugud (viimased võib vabalt purustada kõik koos). Seejärel viilutasin kurgid sobiva suurusega (1-1,15 cm). Kõigepealt keetsin tomatipüreed potis ca 10 minutit, misjärel lisasin juurde purustatud paprika - küüslaugu - tšilli, soola. suhkru, äädika ja õli ning keetsin segu veel 10 minutit.
Kõige lõpuks lisasin kurgiviilud ja hetkest. kui segu uuesti keema tõusus, kuumutasin seda ainult seni, kuni kurgid värvi muutsid (a la 5 min).
Seejärel steriliseeritud purki ja kaanetada.
Ülejäänud adžikasegu saab kasutada hiljem edukalt nii pasta -, supi-vm toitudesse ära.



Kommentaarid

Popid toidud