Ahjukana Tikka Masala pastaga
Nädalavahetuse hommikuid veedan tavapäraselt pikalt kohvi juues ja Jamie Oliveri toimetusi jälgides. See retsept on temalt - lihtne viis maitsva ahjuroa valmistamiseks.
Vaja läheb:
toores terve kanaTikka Masala pastat (müügil pea igas poes)
lillkapsas
soola
Neile, kes armastavad India vürtse.
Lõikan kana tavaliselt rinnakust lahti, et jääks nn liblikas kanast (tundub, et küpseb kiiremini). Hõõru kana pastaga kokku (mina panin 2 spl) ja puista natukene soola (kasuta võimalusel kummikindaid). Aseta ahjurestile (just restile, mitte vormi või pannile).
Lõika lillkapsast kettad või lihtsalt murenda plaadile. Puista peale natukene soola.
Pane kana ja lillkapsas koos ahju (kana restil üleval ja lillkapsas suurel plaadil all) ca 180-200 kraadiga.
Kanarasv maitseainega tilgub lillkapsale ja annab mõnusa maitse.
Küpseta ca 1 h (vastavalt kana suurusele võib aeg kõikuda). Kui kana on pealt mõnusalt pruun, nahk krõbe ja liha "kukub kontidelt", on mõnus ahjuroog valmis.
Mul on hirmus hää meel, et sa lõpuks ometi selle asja ära tegid! Blogi noh! Kõik sinu retseptid on väga head ja ma juba ammu igatsesin, et need kuskile kirja ka saaksid!
VastaKustuta